Vragen? Mail ons: info@greenleadership.nl
Green Leadership text

#Green Leadership Obeya.     

Meet, deel en verbeter uw OKR's om prioriteit te geven aan uw duurzame toekomst


De training Green Leadership Obeya richt zich op sturen op basis van meetbare waarden met de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen als extra input.

Green Obeya

Wat is Obeya en hoe betrek je Duurzaamheid daarbij?

Green Obeya FoundationEen Obeya betekent een “grote kamer” (letterlijke vertaling uit het Japans). In deze ruimte wordt elke taak en doelstelling van een organisatie visueel gepresenteerd. Zo ontstaat er (digitaal) overzicht en betere, effectievere samenwerking. Obeya is dé methode om uw duurzame bedrijfsvoering in de praktijk toe te passen.

We zullen doelstellingen en belangrijkste resultaten (OKR’s) opstellen op basis van uw waardelevering. Dit kunnen zowel producten als diensten zijn. Dit doen we op basis van Obeya principes en met afgesproken rollen.
Uit verschillende Obeya-methodes selecteren we de methode die het meest geschikt is voor uw (toekomstige) duurzame omgeving.

De training is interactief, we werken zoveel mogelijk samen om te ontdekken en te leren.

Deze training kent 2 varianten:

Foundation: 1 dag – theorie en met elkaar aan de slag voor de Obeya inrichting.
Practitioner: dag 1 van Foundation plus een 2e dag met praktische toepassing en intervisie.

Voordeel

Het inrichten van een Green Obeya maakt dat je data en informatie moet gaan verzamelen. Deze informatie heb je nodig om met elkaar beslissingen te nemen en om te bewaken of de effecten van maatregelen het gewenste effect hebben. Bijkomend voordeel van de Obeya inriching is dat je vanuit de verzamelde gegevens veel makkelijker regelmatig kunt rapporteren. Bijvoorbeeld de vanaf 2024 verplichte CSRD rapportage wordt op deze manier onderdeel van de duurzame bedrijfsvoering. De tijd die zo overblijft kun je besteden aan initiatieven voor verdere ontwikkelingen en nog beter maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Green Obeya
Green Leadership Obeya
Green Obeya
Duurzame_Ontwikkelingsdoelstellingen_Dutch_Version
Green Obeya

Algemeen over de opleiding

Vooropleiding

Voor deze 1-daagse training is geen specifieke vooropleiding vereist. HBO werk- en denkniveau

Trainingmateriaal

Hand-outs, Mentimeter (voor de oefeningen), Oefenmateriaal (sjablonen en instructies).

Investment

Je betaalt de investering van € 495,- (inclusief e-books en materialen, exclusief btw) op basis van de factuur die je per e-mail ontvangt.

© Green Leadership 2022

Grean Leadership

Copyright 2022 Uithoorn - Nederland